Het herkennen van de essentie van zijn

Wanneer je herkent dat het leven zelf zeer kort is en dat jouw wezen ver voorbij deze korte flikkering van leven reikt, weet je dat het belangrijk is om niet te gehecht te raken aan de waarden van de wereld; de genoegens van het vlees hoeven niet de grootste te verwerven of te zoeken waarden te zijn; religies en filosofieën verschilden 1000 jaar geleden zeer van die van vandaag en zullen over 1000 jaar zelfs nog meer verschillen, en het is de grootste ijdelheid om aan te nemen dat jouw overtuigingen, jouw religieuze waarden en filosofie de enige zijn die juist zijn, op dit bepaalde moment, in deze bepaalde tijd; en dat jij, van alle mensen, de enige bent die de juiste religie of geestelijk waardesysteem heeft gevonden. Het is een beetje ijdel om aan te nemen dat er geen andere waarde is en om je vast te klampen aan een dergelijke waarde tot het punt dat je deze niet kunt loslaten zonder zeer te lijden of anderen lijden te veroorzaken—het vermoorden van anderen in enkele gevallen—voor religieuze propaganda. Zolang je de bedrieglijkheid van het te dierbaar houden van deze waarden herkent, terwijl er eeuwige waarden zijn die nog groter zijn dan het dogma van jouw religie, dan het woord waar jij je zo woest aan vastklampt; wanneer je beseft dat alle waarden tijdelijk zijn behalve het leven zelf, liefde, eeuwigheid; realiteit en de geest die het universum vullen van waaruit alle dingen komen, en dat je altijd in die grotere waarde, de essentie van zijn kunt duiken, en dat in die essentie van zijn alle dingen acceptabel worden voor wat zij zijn, en dat alle dingen in de machinerie van het universum werken om te worden wat zij moeten worden; en je daarom in die essentie van zijn kunt duiken, gekend als vertrouwen, en het vertrouwen kunt ervaren dat alles goed zal komen. Als dit eenmaal is ervaren kunnen de oude waarden terzijde worden geschoven en als niets gezien worden vergeleken bij die essentie van zijn.

Uit: Wie je, in feite, werkelijk bent, Cosmic Awareness Communication,
pagina 917 van de bijna voltooide Nederlandse vertaling.

Over Annemieke Akker

As of 1988 I have been working with people who truly wish to be WHOLE/HEALED and wish to start living from their Essence. And in life encounter things that help to make a leap in consciousness or are wholesome for body and mind. The information I find most interesting and the stories that I want to share, are published on this blog.
Dit bericht werd geplaatst in bewustzijn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s