Wil jij je gewicht ook permanent op een gezond niveau krijgen en houden?

Veel te veel tijd van mijn leven besteed hebbende aan het denken over eten, gewicht, mijn lichaam en me schuldig voelen, denkend dat dit MIJN schuld is, vond ik vorige week wat informatie in mijn email-box over voedsel verslaving.

Voedsel verslaafd? Ik? Misschien toen ik jonger was en alles kon eten zonder een grammetje aan te komen. En alleen onder veel spanning. Ik heb mijzelf bijna nooit als een voedsel verslaafde beschouwd, maar toch leidde de informatie ertoe dat ik tegen mijzelf zei: “Ja, eigenlijk zou dat heel goed het geval kunnen zijn. Laten we er eens vanuit gaan dat ik een voedsel verslaafde BEN.”

En dook erin.

En vond veel informatie op: http://www.foodaddictsanonymous.org/faa-food-plan waar een zeer duidelijk basisplan wordt gegeven van wat wanneer te eten, het leven wel heel gemakkelijk makend. Het plan is een grote hulp bij het afblijven van eten dat eigenlijk geen eten is en wat ik gewoon niet zou moeten eten:

  1. Ik heb geen honger en
  2. Krijg alle voedingsstoffen die mijn lichaam nodig heeft en
  3. Besteed 3 minuten per dag (!) aan het bedenken en beslissen wat ik de volgende dag wil eten – het scheelt enorm veel tijd om niet de hele tijd (slechte) beslissingen te hoeven nemen aangaande eten, en dit brengt mijn stressniveau omlaag.

Een enorme hulp voor mensen die voedsel-verslaafd zijn (zie mijn openingszin voor de definitie daarvan) is http://foodfreedom.brightlineeating.com. Om te beginnen kun je een kleine test doen om erachter te komen hoe gevoelig je bent voor het verslaafd zijn of raken aan suiker en meelproducten. Wanneer je hoog op de schaal scoort is het vrijwel onmogelijk om gewicht te verliezen en dat gewicht in te behouden indien je bewerkte producten blijft eten.

Op dit moment is Susan Peirce Thompon, degene die deze methode heeft ontworpen, een serie van drie video’s aan het opnemen en publiceren die je gratis kunt bekijken, waarin ze buitengewoon goede informatie geeft. Ze legt uit (en draagt daar ook het bewijs voor aan) waarom onze hersenen ons dingen laten doen die we eigenlijk niet willen doen en biedt oplossingen aan voor hoe je dit proces permanent kunt veranderen. Je kunt je email-adres opgeven om deze video’s te krijgen.

Ik zou weleens zeer belangrijke informatie kunnen hebben gekregen, dat het einde kan betekenen van een 43-jaar oud persoonlijk probleem (nu ik erover nadenk) en dus ook van het enorme probleem van obesitas en overgewicht op wereldschaal. Voor mij is het het begin van me nooit meer druk te hoeven maken over eten EN voldoende voeding binnenkrijgen voor een gezond lichaam met een gezond gewicht, dat gewoonweg MOET bewegen.

En dat is uiteindelijk wat iedereen wil, of niet?

Annemiek

P.S. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Als je gaat zoeken kom je van alles tegen in ons collectieve geheugen dat internet heet. Het volgende artikel heeft mijn man net  gevonden: http://mic.com/articles/88015/what-happens-to-your-brain-on-sugar-explained-by-science.

Over Annemieke Akker

Als bioloog ben ik in 1988 buitengewoon geïnteresseerd geraakt in de werking van ons menselijk bewustzijn en verruiming daarvan, om als een zo compleet mogelijk mens te kunnen leven, in alle rust en innerlijke vrede. Als ik iets tegenkom wat (mij) helpt obstakels uit de weg te ruimen, fysiek, mentaal of emotioneel, dan deel ik dat heel graag met anderen. Ik hoop dat ook jij er iets aan hebt om verder te komen op je pad!
Dit bericht werd geplaatst in bewustzijn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s