Hoe lukt het om te creëren wat jij wilt?

Een vriendin stelde me gisteren de vraag: Hoezo lukt het steeds niet als je zelf wat inbrengt/aandraagt? Wat is dat voor een creatie?

Dat deed mij nadenken over het volgende: Waarom geven affirmaties en goede bedoelingen niet altijd het resultaat dat ons voor ogen staat?

Mijn idee hierover is eigenlijk heel eenvoudig. Als we iets doen dan kunnen daar maar twee verschillende drijfveren onder liggen:
1. angst,  ofwel je handelt vanuit ego, intellect,
2. liefde, ofwel je handelt uit dat deel dat verbonden is met Al Dat Is, je ziel, godsvonk, hogere zelf, god of hoe je het grote geheel ook maar wilt noemen.

Je handelen kan precies hetzelfde zijn, maar de drijfveer maakt een enorm verschil in hoe je je erbij voelt en kan ook zeker de uitkomst beïnvloeden: heb je innerlijk vrede en rust of word je verteerd door een schuldgevoel?

Als je iets wilt creëren/in gang wilt zetten, een nieuw project wilt opstarten of iets in je persoonlijke leven wilt veranderen, is het ook een goed idee om te kijken waar de wil daartoe vandaan komt: vanuit ego of vanuit “god”? Als je bijvoorbeeld vanuit ego wilt afvallen en je denkt dat in gang te zetten met je verstand, dan versterk je enkel het idee dat je dik bent. En zul je niet alleen niet afvallen, maar misschien zelfs dikker worden.

Een ander voorbeeld: als je ergens vrede naartoe stuurt, versterk je het idee dat daar geen vrede is, met welke energie de toestand kan verslechteren, vooral als veel mensen dit doen! De truc in deze is om de alom aanwezige vrede ter plekke te ZIEN/VOELEN en dat veld van vrede, die er nu eenmaal altijd en overal is, met je aandacht te voeden.

En als je hier en nu plannen hebt om iets te gaan doen? Een uitstekende methode om erachter te komen of je vanuit je intellect (ego) of vanuit je ziel werkt/iets in gang zet, gaat als volgt:

* Ga rechtop op een stoel zitten,
* met je blote voeten op de aarde (buiten dus),
* sluit je ogen
* strekt je armen voor je uit met de handpalmen naar beneden,
* en ontspant.

Vervolgens zeg of denk je wat je van plan bent en stelt de vraag of dat een goed idee is. Als je even wacht en vervolgens je ogen opent en naar je handen kijkt kunnen er drie dingen zijn gebeurt:

1. je rechterhand is hoger dan je linkerhand — je idee wordt aangestuurd door je ziel/godsvonk = liefde

2. je linkerhand is hoger dan je rechterhand — je idee wordt aangestuurd door je intellect/ego = angst

3. je handen zijn op dezelfde hoogte gebleven — je bent er niet zeker van of je wel het juiste antwoord krijgt, je hebt een probleem met ontspannen en om de waarheid zich te laten onthullen. Je kunt het nog een keer proberen als je meer ontspannen bent.

Het maakt niet uit of je rechts- of linkshandig bent, en het antwoord kan niet worden gemanipuleerd. (Dat kan bijvoorbeeld met een pendel wel heel gemakkelijk—pendelen vereist veel oefening en gewaarzijn aan wat er plaatsvindt).

En dan moet je natuurlijk nog weten dat je vanuit angst niet zult kunnen creëren wat je wilt, waar vanuit liefde de dingen als vanzelf tot stand komen. Misschien niet zoals jij in gedachten had, maar uiteindelijk wel precies zoals het moet zijn voor jou.

Iedereen kan dit dus jij kan dit ook!

Succes!

Annemiek

Centrum voor Innerlijke Vrede

Over Annemieke Akker

Als bioloog ben ik in 1988 buitengewoon geïnteresseerd geraakt in de werking van ons menselijk bewustzijn en verruiming daarvan, om als een zo compleet mogelijk mens te kunnen leven, in alle rust en innerlijke vrede. Als ik iets tegenkom wat (mij) helpt obstakels uit de weg te ruimen, fysiek, mentaal of emotioneel, dan deel ik dat heel graag met anderen. Ik hoop dat ook jij er iets aan hebt om verder te komen op je pad!
Dit bericht werd geplaatst in bewustzijn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s