Ontwikkeling is eindeloos

Met op de achtergrond geluiden van beelden die elders met grof geweld vernietigd worden,  was ik in de vertaling net bij onderstaande passage aangeland.

Moge dit licht altijd in ons bewustzijn zijn.

Annemiek

“Wanneer je herkent dat het leven zelf zeer kort is en dat jouw wezen ver voorbij deze korte flikkering van leven reikt, weet je dat het belangrijk is om niet te gehecht te raken aan de waarden van de wereld; de genoegens van het vlees hoeven niet de grootste te verwerven of te zoeken waarden te zijn; religies en filosofieën verschilden 1000 jaar geleden zeer van die van vandaag, en over 1000 jaar zullen deze zelfs nog meer verschillen, en het is de grootste ijdelheid om aan te nemen dat jouw overtuigingen, jouw religieuze waarden en filosofie de enige zijn die juist zijn, op dit bepaalde moment, in deze bepaalde tijd; en dat jij, van alle mensen, de enige bent die de juiste religie of geestelijk waardesysteem heeft gevonden. Het is een beetje ijdel om aan te nemen dat er geen andere waarde is, en om je vast te houden aan een dergelijke waarde tot het punt dat je deze niet kunt loslaten zonder erg te lijden of zonder anderen lijden te veroorzaken—het vermoorden van anderen in enkele gevallen—voor religieuze propaganda. Zolang je de bedrieglijkheid van het te dierbaar houden van deze waarden herkent, terwijl er eeuwige waarden zijn die nog groter zijn dan het dogma van jouw religie, dan het woord waar jij je met zo’n woestheid aan vastklampt; wanneer je beseft dat alle waarden tijdelijk zijn behalve het leven zelf, liefde, eeuwigheid; realiteit en de geest welke het universum vullen van waaruit alle dingen komen, en dat je altijd in die grotere waarde, de essentie van zijn kunt duiken, en dat in die essentie van zijn alle dingen acceptabel worden voor wat zij zijn, en dat alle dingen in de machinerie van het universum werken om te worden wat zij moeten worden; en daarom kun je in die essentie van zijn duiken, gekend als vertrouwen, en het vertrouwen ervaren dat alles goed zal komen. Als dit eenmaal is ervaren kunnen de oude waarden terzijde worden geschoven en als niets gezien worden vergeleken bij die essentie van zijn.”

Uit “Who, In Fact, You Really Are”, Cosmic Awareness,
Cosmic Awareness Communications, p. 687

Over Annemieke Akker

Als bioloog ben ik in 1988 buitengewoon geïnteresseerd geraakt in de werking van ons menselijk bewustzijn en verruiming daarvan, om als een zo compleet mogelijk mens te kunnen leven, in alle rust en innerlijke vrede. Als ik iets tegenkom wat (mij) helpt obstakels uit de weg te ruimen, fysiek, mentaal of emotioneel, dan deel ik dat heel graag met anderen. Ik hoop dat ook jij er iets aan hebt om verder te komen op je pad!
Dit bericht werd geplaatst in transformatie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s