Overzicht van het dieet voor een perfecte gezondheid (PHD)

De basis van het dieet voor een perfecte gezondheid wordt hier gegeven. Een link naar dit overzicht zal onder elke blog, die hierover gaat gegeven worden.

 

 Overzicht Perfect Health Dieet (PHD)

Het PHD is qua calorieën een laag- tot gemiddeld koolhydraten (20-35%), hoog vet (50-65%), gematigd eiwit (15%) dieet. Echter, in gewicht bestaat het dieet uit ongeveer 65% plantaardig voedsel en 35% dierlijk voedsel en oliën.

Eet:

 • Ongeveer 450 gr. per dag—ruwweg vier porties ter grootte van je vuist—aan “veilig zetmeel”: witte rijst, aardappels, zoet aardappels, taro, tapioca, pompoen en nog wat anderen. Voeg daarbij nog eens 450 gr. suikerhoudende planten—vruchten, bessen, bieten, wortelen en dergelijke—en zoveel laagcalorische groenten als je wilt. Let erop dat je wat zeewier toevoegt, voor mineralen. In totaal eet je 900-1350 gr plantaardig voedsel.
 • Tenminste 225 gr, en waarschijnlijk niet meer dan 450 gr vet vlees, zeevruchten en eieren. Eet eens per week zalm of andere vette vis voor omega-3 vetzuren.
 • Eet 2-4 eetlepels gezonde bakolie en vet per dag—voldoende om je eten heerlijk te maken maar niet vet. Boter, zure room, rundervet, eendenvet, kokosolie, olijfolie en treenut-boter zijn de beste vetten. Gebruik kruiden, inclusief zout. Gebruik vrijelijk zuren zoals azijn, citroen- en limoensap.
 • Pas de hoeveelheid voedsel aan aan je trek, maar houd deze relatieve proporties aan van plantaardig en dierlijk voedsel. Pas de hoeveelheden vet, zetmeel en eiwit aan om je voedsel zo lekker mogelijk te maken.

Eet GEEN:

 • Granen en graanvlokken (met inbegrip van tarwe, haver en mais, maar niet van rijst) of wat voor producten dan ook die ervan gemaakt worden (met inbegrip van brood en pasta). Echter, het is wel goed om gluten-vrije producten te eten die van rijstebloem, aardappelzetmeel en tapioca-zetmeel zijn gemaakt.
 • Suiker, mais-stroop of producten die deze bevatten (frisdrank, zoetigheid).
 • Bonen of pinda’s (zoals sojabonen, nierbonen, bruine bonen etc.)
 • Omega-6 rijke plantaardige olieën (zoals sojaboon olie, mais-olie, saffloer-olie, pinda-olie en canolaraap-olie).

Vermijd:

 • Melk, maar EET gefermenteerde of vette melkproducten: boter, zure room, kaas, yoghurt.

Tenslotte, DOE:

 • Eet aanvullende voedingsmiddelen zoals runderlever, schaaldieren, niertjes, eidooiers, bouillons van botten en gewrichten, zeewier, tomaten en gefermenteerde groenten om onontbeerlijke  micro-nutriënten binnen te krijgen. Neem andere nutriënten als supplement naar behoefte, met name magnesium, jodium en vitamine C, D en K.
 • Beoefen intermitterend te vasten door iedere dag je maaltijden binnen een kader van 8 uur op te eten.
 • Beweeg ’s morgens; stel je huid bloot aan de zon; vermijd ’s avonds helder licht en teveel voedsel; en zorg voor een goede nachtrust.

*Uit het voorwoord van de tweede druk van:
Perfect Health Diet, Regain Health and Lose Weight by Eating the Way You Were Meant to Eat. By Paul Jaminet, Ph.D. Shou-Ching Jaminet, Ph.D.

©2014 Nederlandse vertaling: Centrum voor Innerlijke Vrede   www.kristalzout.nl

Over Annemieke Akker

Als bioloog ben ik in 1988 buitengewoon geïnteresseerd geraakt in de werking van ons menselijk bewustzijn en verruiming daarvan, om als een zo compleet mogelijk mens te kunnen leven, in alle rust en innerlijke vrede. Als ik iets tegenkom wat (mij) helpt obstakels uit de weg te ruimen, fysiek, mentaal of emotioneel, dan deel ik dat heel graag met anderen. Ik hoop dat ook jij er iets aan hebt om verder te komen op je pad!
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s