De sinistere caleidoscoop van glutengerelateerd lijden

Als je je al een poosje niet (zo) goed voelt, is het misschien een idee om de gluten een poosje te laten staan om te kijken of je daarvan opknapt. Wij testen hier alles wat met voeding/drank te maken heeft, ieder persoonlijk als volgt uit: 3 weken niet nemen, en dan wel (of andersom). Zo kom je erachter wat iets met je doet en kun je vervolgens bewust kiezen of je ermee door wilt gaan of niet.

Het Paleo Perspectief

Op Foodlog reageert een meneer die onder zijn naam de opmerkelijke byline Tarwevrije consument (op voorschrift arts) voert. Hij loopt nogal te koop met de in de grachtengordel van Neerlands Cyberspace chique opvatting dat het ontwijken van gluten door de bank genomen een be-la-che-lij-ke hype is; de zoveelste modegril van klootjesvolk dat niet beter weet en zich gek laat maken door malloten met een hoedje van aluminiumfolie. Meneer zelf kan er echt niet tegen, mind you, de dokter himself heeft het immers gezegd, maar 99 procent van alle andere mensen moet wat hem betreft vooral normaal doen. Naarmate paleo aan populariteit wint, wordt deze mening steeds agressiever uitgevent. Michael Pollan noemde de aandacht voor de potentiële gevaren van gluten onlangs ‘hysterisch’. Er belandden enkele spuugdeeltjes op de cameralens toen hij dat zei, zo veel nijd zat er achter. Dan was er dat onderzoekje dat suggereerde dat veel mensen die problemen…

View original post 1.996 woorden meer

Over Annemieke Akker

As of 1988 I have been working with people who truly wish to be WHOLE/HEALED and wish to start living from their Essence. And in life encounter things that help to make a leap in consciousness or are wholesome for body and mind. The information I find most interesting and the stories that I want to share, are published on this blog.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s