Het manuscript van overleving–deel 408

We weten allemaal dat we eigenlijk alleen in het hier en nu zouden moeten leven. Maar dat doen we meestal niet. In onderstaande, prachtige boodschap vind je misschien de argumenten om dat de komende weken heel bewust WEL te doen.

 

Oorspronkelijk gepost door Aisha North:

De tijd is inderdaad n aan het versnellen, zodat jullie, terwijl dingen steeds waziger lijken te worden vanwege de snelheid van interactie tussen jullie en deze binnenkomende energieën, steeds een zware druk voelen om naar wat er ook maar voor je ligt te kijken. En dat is terecht, want dit is niet de tijd om vooruit te kijken, dit is gewoon een tijd om alleen maar binnenin die minuscule, maar altijd uitdijende kleine bol te verblijven, gekend als het NU. Want dit is waar jullie altijd zijn, maar om de een of andere reden is het een tijd in de ruimte dat het mensdom zeer lang over het hoofd heeft gezien, en aldus kiezen jullie ervoor om in het verleden te blijven hangen of vooruit te gaan naar een plek die jullie als de toekomst beschouwen. Welnu, wanneer jullie dit doen, vernauwen jullie eenvoudig de bandbreedte aan mogelijkheden en potentieel die jullie tot je beschikking hebben, en omdat jullie één van de scenarios uit deze veelheid aan mogelijke scenarios kiezen, welke al dan niet uitgespeeld kunnen worden in de tijd die voor jullie ligt, sluiten jullie ook steeds meer wenkende deuren die daar ook zijn, gereed en wachtend op jullie, indien jullie ervoor kiezen.

Wij weten dat deze woorden de neiging hebben veel hoofden te doen tollen, maar wij zijn hier vandaag gewoon om jullie je allemaal een les te laten herinneren, welke steeds weer gegeven is, maar ook eentje die het eerste wegglipt, het ogenblik dat je hoofd in actie begint te komen, wat het gewoonlijk doet. Zie je, het mensdom heeft een lange historie van beurtelings teveel tijd besteden aan het terugkijken naar vervlogen en verouderde dingen, of vooruit staren naar de troebele mist om te trachten enkele mogelijke routes naar voren te onderscheiden. Dit hoeft niet verkeerd te klinken, maar het enige probleem hiermee is dat jullie geneigd zijn om steeds vreselijker straten uit te zoeken, zodat jullie vaker wel dan niet automatisch deze verschrikkelijke voorspellingen laten uitkomen. En hoe komt dat? Eenvoudig omdat de zo goed ingesleten angst op de stoel van de bestuurder heeft gezeten, en wanneer die de drijvende kracht is achter zo ongeveer alles wat jullie overwegen al dan niet te doen, worden de uitkomsten vooraf gegeven.

Soort zoekt soort, zegt het oude gezegde, en zoals wij jullie eerder hebben verteld, vindt manifestatie plaats wanneer bewustzijn en de energetische zee van potentieel, die jullie aan alle kanten omringt, op elkaar inwerken. En als werkelijk elk molecuul in je geherprogrammeerd is om, schijnbaar eeuwig, in een toestand van alertheid en vechten-of-vluchten te zijn, is er niet veel verbeeldingskracht voor nodig om te zien wat het eindresultaat zal zijn. Of liever gezegd, kijk om je heen en zie waar veel van je medemensen momenteel mee bezig zijn in te leiden, en je zult precies zien wat wij bedoelen.

Maar, zoals wij jullie steeds weer hebben verteld, de oude school van angst is niet langer levensvatbaar en zijn regels zijn niet langer toepasselijk. Want jullie hebben ervoor gekozen om hierin af te studeren en jullie hebben dat allemaal gedaan met de hoogst mogelijke cijfers. Onthoud dat dit een plaats voor onderwijs is en het is niet de lagere school. Deze planeet is in feite een van de meest geavanceerde plaatsen van onderwijs, waar dan ook in de Schepping, en dus zullen alleen diegenen, geroepen om de uitdagingen aan te gaan die zij hier zullen treffen, aangenomen worden als student. En jij bent onder diegenen die steeds weer zijn gekozen, en jullie hebben de lessen trouw geleerd, elk pijnlijk moment, en zo hebben jullie alles geleerd wat er te leren valt van dat oude curriculum. Maar de school staat nu op het punt om in alle ernst opnieuw te beginnen en deze keer zal de eerste les eenvoudig de volgende zijn: nogmaals leren om in het NU te blijven en in een toestand van liefde, niet instinctief terug te vallen op die oude karaktertrek van leven vanuit angst. Dit mag een eenvoudige opdracht lijken, maar geloof ons wanneer wij zeggen dat het misschien wel de grootste uitdaging zal zijn die je ooit bent tegengekomen. Want dit zal een tijd zijn, waarin er aan alle kanten veel gebeurt, en aldus zal het leren om buiten de strijd te blijven en geconcentreerd en stil in dat eeuwige, vredige nu, een les zijn die velen iets zal kosten.

Nogmaals, zak niet weg in angst alleen al door het lezen van deze woorden, want wij weten dat zij velen zullen dienen om alle oude alarmbellen van kommer en kwel af te doen gaan en dat de verleiding voor jullie groot zal zijn op jullie oude instincten af te gaan en de angst nogmaals jullie teugels te geven. Dus geef jezelf voldoende tijd om dieper te graven en om te proberen te zien wat er achter deze aandrang zit om in angst te duiken op het moment dat je beseft dat er grote kansen onderweg zijn. Hoe komt het dat je de noodzaak voelt om ineen te duiken en kasgeld en kaarsen op te potten, omdat je denkt dat het einde nabij is op dezelfde manier als jullie aangeboden kregen in films en boeken? Denk je dat er een andere reden voor zou kunnen zijn dan een teken van “natuurlijke oplettendheid”? Zou het een misschien een manier kunnen zijn, waarop iemand heeft geprobeerd je tegen te houden door op alle paniekknoppen te stukken die je, hoe handig, zelf hebt aanvaard aan te nemen? Of zou het kunnen dat enkele van je eerdere meesters minder geïnteresseerd waren in jou elke mogelijkheid te geven om te groeien middels leren en meer geïnteresseerd waren in het vullen van hun eigen schatkist? Wij denken dat jullie het antwoord hierop allemaal kennen, omdat dit een onderwerp is dat eerder al vaak is besproken. Want, zoals jullie allemaal goed gewaar zijn, deze magnifieke plaats van hoger onderwijs, deze Kosmische campus, werd lang verpest door parasieten die elke gouden regel schuwden en zichzelf boven elke formaliteit plaatsten, maar ook dit is weer iets van het verleden en als zodanig is dat oude concept van verdeel-en-heers niet langer toepasselijk op jullie kusten.

Maar dat betekent niet dat elk spoortje van deze oude programmering uit jullie wezen is verwijderd, want deze zal nog steeds in velen van jullie blijven hangen, ergens in een diepe hoek. En dat is de reden dat wij hier zijn om jullie er nogmaals aan te herinneren alert te zijn op elk teken van “rood alarm”, gegeven vanuit dat oude en meer oorspronkelijke deel van jullie wezen, dat werd geprogrammeerd om ingesteld te zijn op de modus van overleven op een zodanige wijze dat het bij de eerste de beste gelegenheid zal proberen alle oude manifestaties van angst aan te zetten. Met andere woorden, hoe meer je in staat bent om gewoon te ZIJN in ieder moment, hoe meer je in staat zult zijn jouw veld van invloed zodanig te overzien, dat elk oude en ongewenste onderbuik- instinct om op een minder heilzame wijze te reageren, bij de eerste de beste gelegenheid onder je aandacht komt en je in staat zult zijn je in te houden en het licht de teugels te laten overnemen.
Zie je, velen zullen hun ogen trachten dicht te knijpen om de gloed van het binnenkomende licht buiten te sluiten, en wanneer zij dat doen zullen zij proberen zichzelf ervan te overtuigen dat het geen licht is wat ze zien, dat het gewoon meer duisternis is. Want naarmate het licht toeneemt zullen alle achterblijvende schaduwen dieper worden en aldus zal datgene wat slechts een truc van de ogen is, voor veel timide geesten lijken op iets dat veel intimiderender is. Want onthoud, geen enkele ziel zal worden misleid tot het denken dat meer licht gelijk staat aan meer duisternis, maar een verstand dat nog steeds neigt naar het denken op de oude en corrupte manier, zal veel gemakkelijker te overtuigen zijn dat de illusie een werkelijkheid is en dat het licht niets meer is dan een flauwe gloed van jouw verbeeldingskracht.

Wij spreken nogmaals in parabels, dus laat ons het eenvoudig terug brengen tot het volgende: twijfel nooit aan de macht of de functie van het licht, want het is hier om liefde naar elk hart op deze planeet te dragen. Maar voor velen is het vooruitzicht om zichzelf open te stellen voor iets dat hen zo vreemd toeschijnt, na leven na leven letterlijk in de duisternis te hebben geleefd, dat de verwarring dat het met zich meebrengt hen in angst zal doen terugvallen. En dit is een tijd, waarin zo veel licht jullie hemel, jullie hart en jullie ziel zal vullen, dat het wijs is om geconcentreerd te blijven, opdat je niet zal vallen voor de verleiding teveel om je heen te kijken. Zie je, jij en jij alleen kan jouw verstand regeren en de enige wijze om dat te doen, is je hart het tempo te laten bepalen. Want je hart volgt het licht en het zal elk deeltje van deze leven-verbeterende stroom verwelkomen, die over je heen zal vloeien. Dus je hart weet wat goed voor je is en je hart zal je de weg tonen, maar alleen indien je afziet van de drang om nogmaals te raden naar wat de toekomst je kan brengen. Want je bent hier nu niet om de mogelijkheden op enige wijze in te perken, je bent hier eenvoudig om het licht op welke manier je maar kunt, te ontvangen. En dan zal het licht tot je hart spreken en samen zullen ze jou verder en voorwaarts leiden, stap voor stap, het ene NU na het andere. Dus moet je echt hier en nu ZIJN en dan zul je vrede en zekerheid vinden bij iedere ademtocht, ongeacht hoe krankzinnig zich de anderen, die minder gecentreerd zijn, zullen gedragen om je heen.

Dus zeggen we weer: blijf geconcentreerd en blijf kalm en observeer jezelf om de reactie in de kiem te smoren, die binnenin je kunnen worden aangezet. Indien er enige invloed van buitenaf alarm begint te slaan, verzeker je er dan van naar binnen te gaan en elke paniekknop die automatisch af kan gaan, uit te drukken. Angst is de oude wereld, liefde en wijsheid is de nieuwe wereld, en voordat je geleerd hebt om voortdurend gecentreerd te blijven in het nieuwe, moet je jezelf bij iedere gelegenheid trainen de keuze te maken om in het nieuwe te blijven, iedere keer dat de keuze zich voordoet. En die zal zich voordoen want nu begint het oude nog sneller af te brokkelen en aldus zul je vele gelegenheden krijgen om jezelf de les te geven van in het NU te blijven, de komende dagen en weken. Wij zijn er zeker van dat jullie die les snel zullen leren. Per slot van rekening hebben jullie allemaal de keuze gemaakt om het oude hoofdstuk van angst dicht te slaan en een gloednieuw boek te openen, getiteld “je leven vanuit liefde leven”. En dus verwelkomen wij onze eerste klas studenten, jullie zijn werkelijk eersteklas, gretig om te leren en meer dan voldoende geschoold om jullie nieuwe opdracht met verve en geloofwaardigheid op jullie te nemen en we zijn er zeker van van jullie allemaal uitstekende resultaten zullen behalen.

©2014 Aisha North, all rights reserved
Oorspronkelijke tekst–http://aishanorth.wordpress.com/2014/04/02/the-manuscript-of-survival-part-408/

©2014 Nederlandse vertaling: Centrum voor Innerlijke Vrede www.kristalzout.nl

 

Over Annemieke Akker

Als bioloog ben ik in 1988 buitengewoon geïnteresseerd geraakt in de werking van ons menselijk bewustzijn en verruiming daarvan, om als een zo compleet mogelijk mens te kunnen leven, in alle rust en innerlijke vrede. Als ik iets tegenkom wat (mij) helpt obstakels uit de weg te ruimen, fysiek, mentaal of emotioneel, dan deel ik dat heel graag met anderen. Ik hoop dat ook jij er iets aan hebt om verder te komen op je pad!
Dit bericht werd geplaatst in bewustzijn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s