Energie en uiterlijk

Energie en uiterlijk

Voor het grootste deel van mijn leven heb ik, in meer of mindere mate, een hekel gehad aan het kopen van kleren. Zonder enig idee te hebben van wat me nou eigenlijk het beste stond deed ik altijd maar wat. Je moet per slot van rekening  wat aan. Blij met nieuwe kleren was ik zelden. En als iets lekker zat werd dat kledingstuk maanden, zo niet jaren bijna iedere dag gedragen. Ooit stond ik een chinees jasje na 20 jaar (!) in Amsterdam in een vuilnisbak te proppen om dat vale en versleten ding niet meer aan te kunnen trekken. Na drie teruggegaan te zijn om het weer uit die bak te trekken, HEB IK HET LATEN ZITTEN! Jarenlang SPIJT van gehad!!! Het op die dag gekochte vervangende exemplaar is de kast blijven hangen tot er iemand langs kwam die het prachtig vond.

In 2012, met wat tijd omhanden  was dit dan ook een van de onderwerpen om eens even goed naar te kijken. Met de crisis als stok achter de deur: kleding is zeer prijzig, vooral als je deze, na een paar jaar in de kast gehad te hebben, in een zak van Max stopt.

Het voornemen was om dit voor eens en altijd uit te zoeken om er in de toekomst geen seconde meer over na te hoeven denken. Wie vraagt krijgt antwoord en het antwoord op mijn vraag bleek “Dressing your Truth” van Carol Tuttle te zijn.

Carol Tuttle heeft een missie en die missie is om het iedere mens mogelijk te maken zijn/haar eigen schoonheid tevoorschijn te laten komen door zich naar zijn/haar eigen  energie te kleden. Leven naar je energie is natuurlijk een bevrijding, een thuiszijn in jezelf. Dit principe doortrekkend in je kleding, kapsel (en make-up) stelt andere mensen in de gelegenheid om meteen te zien wie jij bent en navenant te reageren. Hierdoor verlopen  ontmoetingen en contacten veel natuurlijker en vloeiender en prettiger voor alle betrokkenen. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar werk of naar personeel is dit een aspect dat  zeer positief kan uitpakken, zowel voor de sollicitant als degene die personeel zoekt. Je kleden naar je eigen energie wekt namelijk VERTROUWEN. Bovendien is de kans veel groter dat je werk vindt dat echt bij je past.

Korte uitleg: er zijn vier energietypen en in ieder mens is 1 van die 4 typen dominant. Dit uit zich niet alleen in je fysieke voorkomen, maar ook in gedrag, emoties, manier van werken, en hoe je je leven het liefste inricht. In je kleding kun je jouw eigen dominante energie-type laten zien in kleuren, wat voor de hand ligt en waar veel meer mensen mee werken, maar ook in snit, patroon en hoe het materiaal aanvoelt. Indien je dit doet wekt dat zeer veel vertrouwen van degenen met wie je omgaat.

Omdat ik er maar niet achter kon komen welk type nu eigenlijk bij mezelf dominant was, heb ik uiteindelijk foto’s laten nemen van mijzelf, gekleed in de kledingstijlen van de diverse energietypen. Dat was een openbaring! Ik zie er het meest ontspannen en vrolijk uit als ik me strak en zakelijk kleed in primaire kleuren (ik blijk een type 4, maar kleedde me overwegend als type 2 om “meer benaderbaar” te zijn. Met als resultaat dat mensen vaak een beetje bang voor me waren). Met deze kennis zou er een hoop dingen anders zijn gelopen en zou het leven een stuk gemakkelijker zijn geweest!

Qua kleding ging voor mij een oude wens in vervulling. Ik verspil geen tijd, geld en energie meer aan winkelen en aan het niet weten wat ik aan moet. In een winkel zie ik in een oogopslag of datgene wat ik wil hebben voorhanden is, of het nu in een dameszaak, warenhuis, op het internet of in een tweedehands kledingzaak is. Mijn kast hangt nu vol met kledingstukken die ik draag en die bij elkaar passen, dus ik trek er iedere ochtend zo iets uit. Ik weet inmiddels ook precies wat ik wil hebben en koop ook alleen dat.

HANDIG en SNEL en OVERAL ALTIJD GOED voor VEEL MINDER GELD. Heerlijk!

Het heeft wat tijd gekost maar dan heb je ook wat. Het moeilijkste is de acceptatie van je eigen rare trekjes. Maar goed, alleen als je ze ziet kun je er wat aan doen of juist niet. En als je weet waar de rare trekjes van ANDEREN vandaan komen word je een stuk toleranter! Het is inmiddels een hobby van me om te zien welk type andere mensen zijn.

Energie Profilering kun je op letterlijk alle aspecten van je leven toepassen en is dan ook, door ons  verder uitgewerkt, tot een workshop met meteen praktische toepassing, opgenomen in diverse lesprogramma’s van het Centrum voor Innerlijke Vrede, waar (les)dagen worden georganiseerd over Energie en Uiterlijk.

Deze workshop is ook heel leuk en gezellig om eens te doen met bijvoorbeeld een groep zussen, collega’s, vriendinnen, of misschien een combinatie van deze.

Workshops Energie en Uiterlijk

De folder van de workshops die dit voorjaar gegeven  worden, kun je vinden op de homepage van het Centrum voor Innerlijke Vrede in het vak bovenaan.

De reeds geplande workshops staan op onze Facebook-pagina onder Evenementen Heel JezelfOpgeven vooraf is noodzakelijk in verband met de planning.

Wie weet tot gauw!

Over Annemieke Akker

As of 1988 I have been working with people who truly wish to be WHOLE/HEALED and wish to start living from their Essence. And in life encounter things that help to make a leap in consciousness or are wholesome for body and mind. The information I find most interesting and the stories that I want to share, are published on this blog.
Dit bericht werd geplaatst in bewustzijn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s