Recept voor gezonde, prachtig witte, stralende tanden

Gezonde witte, stralende tanden heb je zo.

In de Ayurvedische traditie gebruiken mensen al duizenden jaren zout en zuiveringszout (natriumbicarbonaat)* als tandpasta en de mensen die dit doen hebben een prachtig wit en gezond gebit.

Hier is het recept van hoe we het hier doen:

Zuiveringszout (natriumbicarbonaat)

Natriumbicarbonaat – in kiloverpakking verkrijgbaar via huisarts of drogist en voor vele andere dingen te gebruiken.

Een van de veiligste en krachtigste tandenblekers is zuiveringszout. Het neutraliseert zuur uitstekend, verwijdert vlekken en beschermt het glazuur. Meng het een op een met Kristalzout uit de Himalaya** en gebruik een zachte tandenborstel om het op de tanden te doen, laat het 2 – 3 minuten zitten, borstel de tanden en spoel na met water. Je hebt onmiddellijk wittere tanden.

Er is tandpasta te koop waar zuiveringszout in zit, maar je kunt ook wat op je tandpasta doen voordat je gaat poetsen.

Het Kristalzout kan ook alleen worden gebruikt, als je maar even wacht tot de zoutkorrels zijn opgelost. Je wilt je tanden niet schuren. Het is bij ons bekend dat het Kristalzout soms een laatste redmiddel is om zwarte tanden weer wit te krijgen.

* Let op: dit is GEEN bakpoeder, heb ik van een lezer vernomen. En bakpoeder moet je hiervoor ook niet gebruiken omdat het het glazuur aan zou tasten.

Je houdt je tanden op deze manier in een uitstekende conditie en ze gaan ook nog eens prachtig glanzen als je deze werkwijze combineert met het spoelen van je mond met olie.

Spoelen met olie

Ook dit is al duizenden jaren een gangbare manier van doen in de Ayurveda, niet alleen om gebit en mond goed schoon te houden, maar vooral om een uitstekende gezondheid te bevorderen en huid en haar in een goede conditie te houden.

Het werkt als volgt:

Na het ontwaken, voordat je iets eet of drinkt, neem je een eetlepel sesamolie (zonnebloemolie) of kokosolie in je mond en laat dat langzaam rondgaan, langs je gebit en onder je tong door. Onder je tong loopt een dikke ader en de olie die onder je tong doorstroomt zal  daar gifstoffen uit het bloed opnemen.

Na 20 minuten zo de olie rond te hebben laten gaan (nooit doorslikken!) spuug je de olie uit en maak je je mond , je tong, je tanden en je tandvlees zorgvuldig schoon met je tandenborstel (en daarna je tandenborstel!) om alle olie met het vuil te verwijderen. Als je 20 minuten te lang vind kun je de olie meerdere malen verversen. 1×20 is 2×10 of 4×5 minuten.

Ik vind het moeilijk om 20 minuten iets in mijn mond te hebben en niet te slikken en om daar niet zo mee bezit te zijn vind ik het prettig om wat anders te doen terwijl ik de olie in mijn mond heb. Mijn mail checken, sap persen, of wat huishoudelijke klusjes … als het maar afleidt van wat er in je mond gebeurt.

 

** Te koop in onze webwinkel bij Het Centrum voor Innerlijke Vrede: www.kristalzout.nl

Over Annemieke Akker

Als bioloog ben ik in 1988 buitengewoon geïnteresseerd geraakt in de werking van ons menselijk bewustzijn en verruiming daarvan, om als een zo compleet mogelijk mens te kunnen leven, in alle rust en innerlijke vrede. Als ik iets tegenkom wat (mij) helpt obstakels uit de weg te ruimen, fysiek, mentaal of emotioneel, dan deel ik dat heel graag met anderen. Ik hoop dat ook jij er iets aan hebt om verder te komen op je pad!
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Recept voor gezonde, prachtig witte, stralende tanden

  1. B. Timmerman zegt:

    Goedemiddag, tot mijn schrik lees ik dat u bakpoeder adviseert als tandpasta. Dit moet baksoda zijn, dat is namelijk puur NatriumBiCarbonaat zonder toegevoegd zuur, zoals in bakpoeder wel het geval is. Poetsen met bakpoeder tast gegarandeerd het tandglazuur aan vanwege het aanwezige (wijnsteen-)zuur.

    • Dank je wel! Dat moeten we niet hebben, dat wist ik niet. Ik gebruik altijd natriumbicarbonaat, oftewel zuiveringszout en gebruik dat ook om te bakken! De tekst is inmiddels aangepast. Nogmaals dank voor deze waarschuwing!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s