Wijzelf kunnen Vrede bewerkstelligen

Gisteren bij onze beste vrienden kregen we het over de situatie in Syrie en werd een van ons behoorlijk emotioneel over de hele gang van zaken. We hebben er een poosje over gesproken, niet zozeer over de situatie als wel over hoe we met dit soort dingen omgaan. Kwaad worden, van slag raken van nieuwsberichten, emotioneel reageren, daar schiet niemand wat mee op en je wordt er zelf niet gelukkiger van.

Vanmorgen herinnerde ik me opeens het werk met een groep vrienden om het veld in Koeweit energetisch te beinvloeden toen Saddam Hoessein daar binnengevallen was. Hier is het verhaal.

In de tijd van de eerste golfoorlog waren er veel oproepen om “vrede” naar Koeweit te zenden met het denken, en liefst met zoveel mogelijk tegelijk omdat dat het effect met het kwadraat van het aantal deelnemers versterkt (dit is een Universele Wet waar velen op de planeet min of meer bewust gebruik van maken).

“Vrede” zenden naar een oorlogsgebied versterkt echter de gedachte dat er ter plekke GEBREK AAN VREDE zou zijn, wat wel zo lijkt maar niet zo is. Het verslechtert de situatie. Ons hiervan zeer goed bewust zijnde besloten we met een aantal mensen om het anders aan te pakken. We wisten inmiddels dat alles een trilling heeft, dat alle trillingen in het ons omringende veld aanwezig zijn en dat Vrede DUS OOK OVERAL AANWEZIG IS IN DAT VELD. Om Vrede tevoorschijn te brengen zouden we ons moeten afstemmen op de trilling van Vrede in het oorlogsgebied.

Een ander probleem waar we wat aan wilden doen, was dat Saddam Hoessein continu afgeschilderd werd als een monster, een verschrikkelijke vent. Dag en nacht werd dat idee gevoed door de media, dus misschien wel meer dan een miljard mensen haatten deze man. Als iedereen verwacht dat je je op een bepaalde manier gedraagt kun je niets anders doen dan je op die manier gedragen! Met zijn allen waren we ZELF de trilling aan het versterken waarin hij eigenlijk alleen maar steeds gekkere dingen KON gaan doen. Om dit te doen ophouden moesten we logischerwijs een andere trilling in hem gaan versterken.

We hebben de leiders van de golfoorlog geen “vrede” toegestuurd, maar hebben twee dingen gedaan om de energietrilling van alle betrokkenen naar een hogere niveau te brengen. We begonnen met te zeggen of te denken, gericht op steeds de persoon in deze oorlog waarmee we zelf de meeste moeite mee hadden:

“Ik zegen je en Weet dat de Heilige Geest ook in jou is en je Vrede en Harmonie schenkt.”

Als je dit denkt of zegt doe je een aantal dingen:

  • Ik zegen je – de macht om dit te doen heeft ieder mens en je kunt er gewoon voor kiezen om dit te doen,
  • en Weet – je gelooft het niet, je WEET het!
  • dat de Heilige Geest – we delen allemaal hetzelfde Ene veld. Misschien prefereer je hier een andere term of wil je het woord “Heilige” weglaten. Zolang je maar uitgaat van het Ene Veld en je geen weerstand voelt omdat het als liegen aanvoelt kun je die uitdrukking gebruiken.
  • ook in jou is – je verbindt je met de ander, het oordeel valt weg en daarmee de ermee gepaard gaande emoties.
  • en je Vrede en Harmonie schenkt – je spreekt hier een waarheid als een koe uit en liegt niet, want VREDE en HARMONIE  maken deel uit van het Veld. Ze bestaan in de Leegte, dus ook binnenin  atomen, alles en iedereen is opgebouwd uit atomen dus BESTAAN VREDE EN HARMONIE IN IEDEREEN.

De trillingen van vrede en harmonie ZIJN overal, en kunnen overal tevoorschijn worden gebracht in onze realiteit. Dit is de logica van onze Grote Meesters* en maakt deel uit van alles wat ze aan ons hebben doorgegeven, en dit is de manier waarop ze bijvoorbeeld zieke mensen konden genezen.

Na dit gedaan te hebben richtten we onze aandacht op de leiders, waarover zoveel verschrikkelijke dingen werden verteld. We stelden ze ons voor als liefhebbende vaders en opa’s, mannen die van hun vrouw(en) hielden, met mensen die ook echt van hen hielden en wat we verder nog maar konden verzinnen om hun goeie kanten te benadrukken. Wat iemand ook uitvreet, er is altijd wel iemand (of iets) van wie hij/zij zielsveel houdt en andersom, dus dit was ook een waarheid als een koe.

Twee dagen later trok Saddam Hoessein zijn leger terug.

Een jaar of drie later kwam ik een artikel tegen waarin stond WAAROM hij dat had gedaan: die nacht was in zijn droom de profeet Mohammed aan hem verschenen, die hem de opdracht had gegeven zich terug te trekken.

Ik denk nog steeds dat het aan het werk van iedereen op de planeet die hier bewust mee bezig was heeft gelegen dat zijn trilling voldoende omhoog is gegaan, ten eerste om ontvankelijk te zijn voor de droom en ten tweede om de opdracht die hij kreeg, uit te voeren.

Innerlijke vrede is de enige mogelijkheid om vrede te bewerkstelligen in de wereld om ons heen. Iedereen kan dit gedachtegoed op welke (oorlogs)situatie dan ook loslaten. Wil je werkelijk iets doen dan is dit misschien iets voor jou.

Dank voor het lezen. Tot de volgende keer!

  • De leden van onze groep deden dit wanneer ze er maar aan dachten. We kwamen niet bij elkaar op een plek en letten niet op de tijd.
  • Je kunt het zelf doen, je kunt het met mensen om je heen doen, je kunt het met mensen in het hele land, zelfs op de hele wereld doen.
  • Als je in de buurt van Weert woont en je wilt dit samen doen, neem dan contact op dan organiseren we wat.
  • Als je op de titel klikt kom je uit bij een artikel in de Vokskrant dat direct de aanleiding is geweest voor het schrijven van dit artikel.

* Uit een van mijn favoriete boeken: De meesters van het verre oosten, Baird T. Spalding

Over Annemieke Akker

Als bioloog ben ik in 1988 buitengewoon geïnteresseerd geraakt in de werking van ons menselijk bewustzijn en verruiming daarvan, om als een zo compleet mogelijk mens te kunnen leven, in alle rust en innerlijke vrede. Als ik iets tegenkom wat (mij) helpt obstakels uit de weg te ruimen, fysiek, mentaal of emotioneel, dan deel ik dat heel graag met anderen. Ik hoop dat ook jij er iets aan hebt om verder te komen op je pad!
Link | Dit bericht werd geplaatst in bewustzijn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s